Το Πράσινο ταμείο …στην πρίζα!

Ξεκινάει το Χρηματοδοτικό πρόγραμμα των Δήμων για την εκπόνηση σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.

Είναι σχεδόν ότι η Ηλεκτροκίνηση στην χώρα μας κινείται προσεκτικά και οργανωμένα. Εξάλλου πολλές φορές σε ημερίδες και σεμινάρια ή επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ έθεσε τα προαπαιτούμενα που είναι οι επιδοτήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και οι υποδομές. Μάλιστα έθεσε και το ερώτημα.

Πρώτα να έρθουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή πρώτα οι υποδομές;

Το ερώτημα θυμίζει το γνωστό γνωμικό «η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;

Η απάντηση είναι απλή. «Και οι υποδομές και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρέπει να αναπτυχθούν ταυτόχρονα».

Η Ηλεκτροκίνηση σε όλα τις Ευρωπαϊκές χώρες ξεκίνησε από την εφαρμογή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την Αντίστοιχη τοπική Αυτοδιοίκηση, Αεροδρόμια Υπηρεσίες καθαριότητας κλπ.

Στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης δεν φτάνει μόνο ο Τύπος. Χρειάζεται πάντα και το απτό παράδειγμα υποστήριξης της Ηλεκτροκίνησης από το ίδιο το κράτος. Αυτό ακριβώς βλέπουμε να κάνει μεθοδικά και η Πολιτεία και τα αντίστοιχα υπουργεία. Το Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος και η Γ.Γ κα Α. Σδούκου, πραγματικά έχει σηκώσει αυτό το φορτίο και όλα όσα σημαίνει με μεγάλη επιτυχία. Η μεθοδικότητα με την οποία έχει χειριστεί την επερχόμενη Ηλεκτροκίνηση μαζί με την μεγάλη επιτυχία του πράσινου έξυπνου αυτόνομου νησιού που επιλέχθηκε από το group VAG και είναι η Αστυπάλαια γράφουν όλα με θετικό πρόσημο!

Η συντακτική ομάδα παρουσιάζει την σχετική αφίσα ενώ Η Γ.Γ του Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος και την δήλωση που έκανε σε προσωπικό της λογαριασμό στα social media αναφέροντας τα εξής:

«Για να δούμε περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους μας, είναι απαραίτητο να φροντίσουμε για τις σχετικές υποδομές.

Μέσα στους επόμενους μήνες, οι δήμοι θα κληθούν να χωροθετήσουν τα σημεία φόρτισης και στάθμευσης των ηλεκτρικών οχημάτων. Ξεκινάει το πρόγραμμα χρηματοδότησης των Δήμων από το Πράσινο Ταμείο, αρχικού προϋπολογισμού 5.42 εκατ. € για την εκπόνηση των Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων».

Έν αναμονή λοιπόν όλων των εξελίξεων στα πλαίσια μιας βιώσιμης αστικής κινητικότητας αλλά και μικρο-κινητικότητας.

0 Comments

leave a comment