Τα Γερμανικά βενζινάδικα θα πρέπει να παρέχουν φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων σύμφωνα με νέους κανόνες

Τα βενζινάδικα στη Γερμανία θα υποχρεωθούν να παρέχουν φόρτιση για ηλεκτρικά οχήματα ως μέρος του πακέτου της χώρας λόγω κοραναϊού 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει το Reuters. Επιπλέον, η κυβέρνηση αυξάνει επίσης την επιχορήγησή της για ηλεκτρικά οχήματα κατά 3.000 ευρώ σε 6.000 ευρώ για αυτοκίνητα που κοστίζουν λιγότερο από 40.000 ευρώ. Σε συνδυασμό, με αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μεγάλη ώθηση για την υιοθέτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε μια χώρα όπου εδρεύουν πολλές από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο.

 

Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι επί του παρόντος σχετικά ασυνήθιστα στη χώρα. Σύμφωνα με το Reuters, λιγότερο από το 2% των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στη Γερμανία πέρυσι ήταν ηλεκτρικά, σε σύγκριση με το 32% για τα αυτοκίνητα ντίζελ και το 59,2% βενζίνη.

Η επιδότηση για ηλεκτρικά οχήματα αυξάνεται επίσης

Ένας βασικός περιοριστικός παράγοντας για την υιοθέτηση είναι το άγχος της αυτονομίας, με τους πελάτες να ανησυχούν ότι δεν θα είναι σε θέση να επαναφορτίσουν το όχημά τους εάν εξαντληθεί η μπαταρία τους ενώ βρίσκονται στο δρόμο. Ο νέος νόμος είναι εναρμονισμένος σε μια προσπάθεια να το αλλάξει αυτό.

Παρά την αύξηση, η έρευνα δείχνει ότι η Γερμανία μπορεί να χρειαστεί ακόμη περισσότερους φορτιστές για να μπορέσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να ενταχθούν πλήρως. Το Reuters σημειώνει ότι η χώρα διαθέτει 14.118 βενζινάδικα, αλλά μια έκθεση δείχνει ότι θα χρειαστεί περίπου 70.000 σταθμούς φόρτισης και 7.000 ταχυ-φορτιστές για να επιτύχει τη μαζική υιοθέτηση της αγοράς. Η χώρα είχε 27.730 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τον Μάρτιο του 2020.

Ωστόσο, είναι ένα θετικό βήμα για μια χώρα όπου οι γίγαντες της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η VW, η BMW και η Daimler έχουν την έδρα τους. Πολλές από αυτές τις καθιερωμένες αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν πλέον σε ηλεκτρικά οχήματα αφού το σκάνδαλο Dieselgate υπονόμευε σοβαρά τα πράσινα διαπιστευτήριά τους. Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla βρίσκεται επίσης στη διαδικασία ίδρυσης του πρώτου Ευρωπαϊκού Gigafactory στη χώρα σε τοποθεσία κοντά στο Βερολίνο.