Υγρόψυκτα καλώδια για φόρτιση μέχρι και 500 kW από την Huber+Suhner

Η ελβετική εταιρεία Huber + Suhner παρουσίασε ένα υγρόψυκτο σύστημα καλωδίων φόρτισης το οποίο έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τη συνεχή φόρτιση με 500 A ακόμη και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, έως 50 βαθμούς Κελσίου. Με τάση 1.000 volt, σύστημα αυτό κάνει δυνατή τη φόρτιση με ισχύ έως και 500 kW.

 

Το νέο σύστημα ταχείας φόρτισης που ονομάζεται RADOX HPC500 βασίζεται στις επιδόσεις και το σχεδιασμό της οικογένειας προϊόντων HPC400 της Huber + Suhner και διατίθεται με διεπαφές CCS1 και CCS2.

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα διαθέσιμα συστήματα ταχείας φόρτισης αυτής της κατηγορίας, η νέα λύση έχει βελτιστοποιηθεί για να παρέχει βελτιωμένη προστασία (κατηγορίας IP67), μέτρηση ισχύος συμβατή με βαθμονόμηση στο φις σύνδεσης και αντικαταστάσιμες επαφές ισχύος για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Η ελβετική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι το φις σύνδεσης είναι 20% ελαφρύτερο και το καλώδιο είναι πιο ευέλικτο.

Ο πυρήνας του συστήματος ψύξης των καλωδίων σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι μια νέα μονάδα ψύξης 24V που αναπτύχθηκε πρόσφατα. «Χάρη στην υψηλότερη ικανότητα ψύξης, η θερμοκρασία λειτουργίας των καλωδίων φόρτισης μειώνεται, γεγονός που επιτρέπει τη συνεχή φόρτιση με 500 A σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος έως και 50 βαθμούς Κελσίου», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Είναι μια μονάδα τύπου plug-and-play που ταιριάζει επίσης και σε υπάρχοντες σταθμούς φόρτισης και είναι ήδη γεμάτη με ψυκτικό από το εργοστάσιο. Όσον αφορά το επίπεδο θορύβου, η Huber + Suhner διαβεβαιώνει ότι οι στροφές λειτουργίας των ανεμιστήρων στον εναλλάκτη θερμότητας και την αντλία τροφοδοσίας ελέγχονται αυτόματα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα σημαντική μείωση των εκπομπών θορύβου.

Η ελβετική εταιρεία παρέχει επί του παρόντος τα συστήματα φόρτισης HPC στην Αμερική και τον Καναδά για λογαριασμό της Electrify America. Αλλά ο κατασκευαστής συμμετέχει επίσης στην ανάπτυξη πολλών έργων υποδομής στην Ευρώπη.